[ Event ]

ZINNIG ZUIDEN #3

ZINNIG ZUIDEN #3

Save the date! Op woensdag 12 april staan we met een fantastische line-up in de Verkadefabriek.
Benieuwd naar wie de Cultuurstad van het Zuiden verrijken met hun bewonderenswaardige optredens? Koop een kaartje en kom met ons hangen en luisteren!
 
🎙 Zinnig Zuiden
📍 Verkadefabriek, Den Bosch
📅 Woensdag 12 april 2023
⏰ 20:00-23:00 uur
 
LINE-UP

Rico, DE13, Pepe Nomad, Vahini Saman, Isis van Geffen, Nephele Petridis en host Suzanne Krijger.

Rico
Rico is een Zwolse rapper die zijn stempel op de Nederlandse hiphopscene heeft gedrukt. Hij is bekend geworden als lid van de legendarische rapformatie Opgezwolle, waar hij samen met Sticks en Delic de ene na de andere hiphopclassic maakte en prijs na prijs in de wacht sleepten. Met uitverkochte shows in de Heineken Music Hall en optredens op festivals zoals Lowlands en Pinkpop, veroverden ze de harten bij het Nederlandse hiphoppubliek. Na het uiteenvallen van Opgezwolle in 2007 bracht Rico meerdere producties uit. In 2021 bracht hij samen met producer Guan het hiphopalbum Rated R uit, waarin Rico zijn persoonlijke verhalen deelt met spitsvormige raps. Thema’s in zijn teksten zijn onder meer zijn eigen verslavingsverleden, racisme en vaderschap, en dat brengt hij soms serieus en soms met een flinke dosis donkere humor.

DE13
DE13 groeide op in Tilburg, waar hij in 2021 de tiende stadsdichter is geworden. Inmiddels is DE13 al bijna een decennia lang actief in de hiphopscene en draagt hij zijn liefde voor de hiphop cultuur op alle mogelijke manieren uit. DE13 maakt ook zelf beats en werkt hij met zijn jeugdvriend en producer BrohBeatz die grotendeels van de productie voor zijn rekening neemt. DE13 schrijft rap teksten die zowel op een beat als zonder muzikale ondersteuning tot leven komen. Bijbelse verwijzingen, een puzzel aan woordspeling, een jazzy cadans en cryptische accenten verweven in een presentatie vol beeldspraak en persoonlijke verhalen. Hij daagt zijn publiek uit meer dan één keer te luisteren om hem te leren kennen.

Pepe Nomad
Stel je een mengelmoes tussen Typhoon, Mac Miller, Diggy Dex en Bløf voor, zet er een bril op, en dan heb je Pepe Nomad. Pepe Nomad (Pepijn Rinzema, 1991) is een ritmisch verhalenverteller pur-sang. Met één been in de hiphop en het andere pootje-badend in de jazz-soul-funk-pop, heeft Pepe Nomad een eigen geluid ontwikkeld dat vloeibaar door genres heen beweegt. Met zwoele liedjes over liefde tot rauwe opzwepende glijplaten – en alles ertussenin – weet hij de luisteraar mee op reis te nemen. Een formatie van formaat bestaande uit de Bossche muzikanten: Sjeng Muermans (toetsen), Tim Ewalts (gitaar), Bas Kooiker (bas) en Jan van Oudheusden (drums).

Vahini Saman
Vahini (30) is een Bossche, groeiende spoken word-artieste, gesetteld in Rotterdam. Haar poëzie vertelt het verhaal van een jonge vrouw die, ondanks haar struggles met mentale gezondheid, wil genieten van haar baan, de liefde en het leven. Vahini heeft haar werk laten horen tijdens o.a. de finale Rotterdam Poetryslam 2022. Dat belooft wat! Kom je ook luisteren?

Isis van Geffen
Gortdroog is nog nooit zo geil geweest. Vies nog nooit zo lekker. En het onverwachte nog nooit zo onverwachts. Isis van Geffen debuteert 29 mei met haar dichtbundel Isis, niet Iris. Bij uitgeverij Proces Verbaal. Verwacht een smoezelige guitige misleidende humoristische wereld van diepvries tijgergarnalen, enorme huisartsenvrouwen en knabbelende koikarpers, die je de rest van je leven achtervolgen.

Nephele Petridis
Nephele Petridis (11 jaar) is de allereerste kinderstadsdichter van Den Bosch. Leuk weetje: Zinnig Zuiden was hét evenement waar ze spoken word leerde kennen. Ze schrijft graag over de stad, over vriendschap, eigenlijk over alles. Als er maar een pen en papier aanwezig zijn. Dit jaar bezoekt ze meerdere basisscholen om te vertellen over haar avonturen. Zo trad ze eerder al op voor de burgemeester, het Design Museum, Huis73 en werkte ze samen met de stadscomponist.

Suzanne Krijger
Suzanne Krijger is spoken word artiest, acteur en theatermaker in spé. Ze is onder anderen coördinator van Poetry Circle 013, treedt op met haar eigen werk, en geeft spoken word workshops aan verschillende doelgroepen. Het podium is de plek om de tijd stil te laten staan. Ze creëert op het podium een kwetsbaarheid, die ruimte maakt voor hetgeen wat op dat moment gevoeld of gehoord moet worden. Suzanne Krijger won in 2022 de AMAI Award voor Beste Spoken Word 2022, werd tweede in de landelijke finale tijdens Kunstbende 2021, en stond in de finale van het NK Poetry Slam 2022.

 
 

Locatie:

Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45

Datum:

12/04/2023

[ ZZ MEDIA ]