[ Workshops ]

DUKEBOX biedt verschillende activiteiten aan, allen zijn ook in één programma te combineren.

Een combinatie van de workshops zou kunnen zijn dat de leerlingen een rapworkshop krijgen waarin een rap gemaakt wordt, en deze rap later gefilmd wordt met de video/foto workshop. In gesprek zijn meerdere opties mogelijk.

[ Rapworkshop ]

Ritme en Rijm

Discipline: Muziek

Op de radio en tv is het tegenwoordig niet meer te missen, de Nederlandse Hip Hop muziek met rap artiesten. Tijdens deze workshop maak je jouw eigen rap. Je leert stap voor stap hoe je een raptekst schrijft en hoe je zo jouw eigen tekst schrijft. Samen met de groep wordt één hiphopsong gemaakt. Zo ontdek je samen hoe een goede song in elkaar zet. Ook wordt er aandacht besteed aan stemgebruik, microfoontechniek en stageperformance. We sluiten natuurlijk af met een optreden van jouw eigen song.

[ Urban dansworkshop ]

Muzikaliteit en beweging

Discipline: Beeldend

Door de jaren heen heeft de urban danswereld meerdere dansstijlen ontwikkeld. De muziek is met de jaren steeds meer veranderd en de dansstijlen zijn daarin meegegaan. Zo heb je tegenwoordig de dansstijlen: Hip Hop, Popping, Locking, House Dance, Afro Dance etc. In overleg met de organisatie kan gekeken worden naar welke dansstijl het beste aangeboden kan worden. Tijdens de workshop leren de leerlingen te luisteren naar muziek en hoe de muziek hun lichaam in beweging brengt. Ze leren met zelfvertrouwen te staan en expressies te uiten. En niet te vergeten, coole moves tijdens feesten en festivals.

[ Video/foto workshop ]

Oog voor detail

Discipline: Foto/film

Anno 2022 zijn foto en video niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Bijna iedereen bevindt zich op social media, wat vaak platforms zijn die gedreven worden door (bewegend) beeld. Fotografie en videografie zijn natuurlijk heel brede begrippen, waar van alles binnen past. Hierdoor zijn er ook vele mogelijkheden met betrekking tot een workshop. Ze kunnen gaan over de pre -en postproductie van een foto/video (script schrijven, nabewerking, etc.), maar ook over storytelling of de technische aspecten van een goede foto/video. In overleg met de organisatie wordt gekeken naar welke onderdelen er aangeboden zullen worden, en wat als eindproduct opgeleverd wordt.

[ Graffiti workshop ]

creativiteit

Discipline: Kunst

Ook graffiti is hedendaagse kunst. Tegenwoordig kun je op de hoogste gebouwen een mooi stuk kunst terugzien van een graffiti kunstenaar. Op deze manier brengen de artiesten hun boodschap over. De graffiti kunstenaar gaat met je aan de slag om een eigen kunstwerk te maken. De leerlingen leren op een andere manier creatief te denken en kunst maken.

[ nieuwsbrief ]

Ontvang de nieuwe projecten, agenda items en andere updates in je mailbox in onze maandelijkse nieuwsbrief: