[ Project ]

wYzer

Multidisciplinaire Urban dansvoorstelling

‘Millenials’, Generatie Einstein, de ‘prestatie’, ‘achterbank’ of zelfs de ‘Peter Pan-generatie’. Maar wie zijn wij eigenlijk? Hoe zien wij onszelf en worden wij gezien? Hoe verhouden wij ons tot onszelf als individu, elkaar en de wereld om ons heen? Vijf jonge mensen onderzoeken zichzelf en hun generatie. Vanuit hun eigen creatieve kracht dealen ze me struggles, het ‘volwassen worden’ en de verantwoordelijkheden die hun omgeving bij hen neerlegt. Ga met hen mee op zoek naar wie ze werkelijk zijn. 

wYzer is een korte multidisciplinaire voorstelling van een half uur met live muziek, spoken word en een hoofdrol voor urban disciplines.

wYzer wordt mede mogelijk gemaakt door Festival Circolo en Zuidlijn.

wYzer is onderdeel van de Urban dance producties in de Brabantse spoorzones. Zuidlijn heeft in iedere stad een urban dansproductie geïnitieerd. Dewi van Maaren (Dukebox) heeft de uitdaging opgepakt voor Den Bosch; Nana van Moergestel (Dansnest Broedplaats Voor Dans) voor Breda; Martijn Verschuren Urban Matterz) voor Helmond; Nina Dumoulin voor Eindhoven en Rohiet Tjon Poen Gie (Fontys Dance Academy) voor Tilburg. Deze urban dansproducties zijn in oktober en november te zien in de Brabantse steden. Klik hier voor het Facebook evenement.

Team:

Het team bestaat uit
Choreograaf: Dewi van Maaren
Muzikaal leider: Ivo van Dijk
Spelers: Ali Zaned (hiphop/experimental), Len van der Pol (breakdance), Raemy Abdelsam (freestyle basketball),  Silvan Vasilda (tricking) en Dewi van Maaren (house dance)
Muziek: Universal Soundshifts, Niek Lathouwers en Joris van de Kerkhof.